Vf. Şureanu- Vf. lui Pătru

Pagină

Soare, zăpada, vânt, ceaţă……….acum simţi că trăieşti! De ceva timp Vf. lui Pătru ne facea cu ochiul aşa că hotărâm să dăm o tură prin zonă. Pornim dis de dimineaţă către munţii Şureanu, trecem de Sebeş bucurându-ne de peisajele superbe şi ajungem la Oaşa.

DSCF6188Aici ne întămpină un vânt tăios care ne face sa nu poposim prea mult prin zonă. Pornim pe drumul care merge prin dreapta lacului , drum care ne duce către Mănăstirtea Oaşa şi Domeniul schiabil Şureanu. Trecem de mănăstire si după încă câţiva kilometri ajungem la Luncile Prigoanei, Aici cam dezolant piesajul, cabane peste cabane, unele în construcţie altele de vânzare……..continuăm şi ajungem la Poarta Raiului. Aici vom lăsa maşina şi vom continua pe jos pe drumul forestier după care vom face dreapta prin pădure pe marcajul cruce roşie, marcaj care ne duce la Cabana Şureanu.

DSCF6010Zăpada moale face ca înaintarea sa fie destul grea. Nu ne descurajăm şi în scurt timp ajungem la cabană. În imediata apropiere, mai bine yis ăn spatele cabanei se află Iezerul Şureanu, un lac superb chiar şi iarna când e îngheţat! 😀

DSCF6028DSCF6027După o bine meritată pauză plecăm către Vf. Şureanu. Ca traseu alegem să mergem până la Apres Ski Şureanu după care vom urca paână la capatul tele-skiului. Aici găsim marcajul triunghi roşu care perge către Cabana Prislop, marcaj pe care îl vom urma pentru o scurtă perioadă de timp.

DSCF6048Marcajul ne poartă pe sub Vf. Şureanu pe un drum….

DSCF6052 ….apoi facem dreapta şi urcăm către vârf. Formaţiunile de gheaţă de pe braduleţi ne încântă privirea….

DSCF6066Ajunşi sus facem rapid câteva poze, rapid din cauza vântului :)))

DSCF6075 DSCF6067 DSCF6071Coborâm destul de repede şi ajunşi din nou la Apres Ski o luăm către Telescaun Auşel. mergem pe marginea pârtiei, zăpada moale ne dă ceva bătăi de cap, însă peisajul e superb. 😀

DSCF6111 DSCF6105Ne mişcăm destul de repede şi începem urcare către Vf. lui Pătru, o urcare lejeră. Urcând ceaţa începe să se risipească şi suntem binecuvântaţi cu o privelişte minunată asupra Parângului!

DSCF6120Suntem la 2130m, priveliştea e maginfică!

DSCF6135 DSCF6126 DSCF6127Luăm masa la ” Restaurant Pătru”, restaurantul cu cea mai frumoasă privelişte, Şureanu, Lacul Oaşa, Parângul……

După ce savurăm priveliştea pornim către domeniul schiabil, vom coborâ drept în faţă către o stână.

DSCF6162 DSCF6164Brânduţele încep să înflorească…..ce fain! Nu mă mai satur de făcut poze 😀

DSCF6174 DSCF6171Ajunşi la baza domeniului schiabil urmăm drumul forestier care ne duce înapoi la Poarta Raiului, loc în care vom bea un bine meritat ceai, după care ……….go home!

DSCF618710156483_809656942396483_1836867781_o

 

 

 

Album:

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s