Trascău-Poienile cu Narcise de la Tecşeşti

Pagină

Ce mod plăcut de a petrece o duminică alături de prieteni. Asta într-un piesaj în faţa căruia rămâi mut de uimire!!! Duminică, într-o zi de Mai, pe la ora 10 : 30 sună telefonul. Fostul coleg de clasă, Raul şi prietena lui Lia, ma invită să-i însoţesc într-o drumeţie la Poiana Narciselor de la Tecşeşti. Nu stau pe gânduri şi accept imediat invitaţia, pun vreo 2-3 ciocolăţi în rucsac, aparatul foto şi îi aştept pe cei doi.

Plecăm din Galda de Jos- Benic- Poiana Galdei şi în locul în care pe partea stângă se află Poiana Veselă( o căbănuţă super, păpuşi îmbrăcate în straie populare, flori, tot ce vrei), nu puteţi trece fără a o observa, lăsăm maşina.

IMG_4221

De aici mergem încă vreo 10 minute pe drum, apoi facem dreapta pe, Pârâul Cailor( chiar la drum pe o stânca scrie Piatra Cetii 3 ore), pe traseul marcat cu cruce galbenă. Traseul merge paralel cu pârâul, uneori chiar prin el, un sfat ….să aveţi încălţări impermeabile!!!!!!

   

Ajungem în zona în care, acum un an a fost  un puternic incendiu de pădure, urcuşul e puţin mai dificil, dar scurt ca lungime. Ieşim din pădure şi ajungem pe o pajişte, apoi într-o livadă, trecem de o portiţă şi ne intersectăm cu traseul triunghi roşu, care vine din Cheile Întregalde, urcă la avenul de pe Piatra Cetii şi coboară la Cheile Cetii sau Băile Romane. Noi o luăm în stânga, trecem de un grajd unde ne întâmpină un viţeluş….

IMG_3525

…apoi suntem în faţa casei lui nea’  Petric. Narcisele ocupă o suprafaţă de aproximativ un hectar în curtea acestuia, dar în ultimul timp au apărut şi pe pajiştile din apropiere.

La nevoie vă puteţi caza în casa familiei Petric, în grajd sau la cort. Eu am mai fost aici în urmă cu o săptămână, atunci era plin de narcise, acum sunt uscate aproape toate! Poză cu narcise în curtea familiei Petric.

s6300050

Piatra Cetii se vede superb de aici, suntem în spatele ei, nu mă pot abţine şi fac câteva poze!

DSCF3186

De aici traseul cruce galbenă merge către Valea Mănăstirii-2 ore , iar traseul triunghi roşu spre Piatra Cetii-1 oră şi Cheile Întregalde 2,5-3 ore. Noi urcăm pe culmea din apropiere, poate, poate mai găsim ceva narcise. Facem poze, multe poze…….

DSCF3117satul Tecşeşti:

DSCF3105Colţii Trascăului……Lia scoate nişte brânzoaice………..mamă ce bune au fost, acum parcă le văd în faţa mea!!!!! Mai zăbovim, dăm un telefon acasă, aici este semnal destul de bun.

Coborâm înapoi la maşină, mai întălnim câţiva turişti care ne întreabă : Unde sunt narcisele? 😀 Le spunem că s-au cam uscat, ei nu regretă că au urcat până acolo şi se bucură de peisajul minunat, iar noi ne vedem de ale noastre……

IMG_3524   IMG_3532

Iată cum în câteva ore puteţi petrece o superbă duminică alături de prieteni. Vă aştept!!! 😉

Album:

Reclame

2 gânduri despre &8222;Trascău-Poienile cu Narcise de la Tecşeşti&8221;

  1. filip

    Salut,
    Imi spui, te rog, cand ai facut tura asta la Tecsesti? Sau ai idee daca anul acesta (2014) a trecut perioada de inflorire a narciselor de acolo?
    Multumesc,

    • Salut! Am făcut anul trecut 2 ture la interval de o saptămană, prima tură…… plin de naricse, prin 10 mai , după o săptămână erau toate uscate 😀 Anul ăsta vreau să merg în 4 mai. Depinde foarte mult de cum a fost vremea de caldă, se găsesc înflorite şi de 1 mai. îţi recomand să mergi dacă vrei că nu ai nimica de pierdut. O zi faină 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s