Trascău- Vf. Ugerului 1244m

Pagină

Spre sfârşitul toamnei, într-o zi cu ceaţă, hotărâm, eu şi Cornel să facem o tură pe Vf. Ugerului, aflat în munţii Trascău la o altitudine de 1244m, poate acolo e soare 😀 Tot aici se află şi o pădure de larice, Laricetul de la Vidolm.

Pornim către satul Colţeşti, odată ajunşi acolo lăsăm maşina îm faţa bisericii şi pornim pe uliţa care duce către Cetatea Trascăului. La ieşirea din sat, o luăm pe drumul care merge prin dreapta cetăţii, pe marcaj cruce albastră.

IMG_5410

Traseul ne poartă pe un drum de care, intrăm într-o zonă împădurită……..

IMG_5411

…apoi traseul face dreapta pe o vale, practic ocolim culmea Ardaşcheia. La ieşirea din pădure ne intersectăm cu traseul punct roşu, care ne duce până pe vârf. De aici mai avem 1,5 km. , 1 oră după cum scrie pe indicator.

IMG_0679

De aici traseul urcă prin pădure, apoi ieşim pe un platou. În stânga se află un foişor de vânătoare, iar în partea dreaptă este Vf. Ugerului, vf. marcat printr-un par de lemn înfipt în pământ.

IMG_5423

După ce aruncăm o privire în foişor ne îndreptăm sper vârf. vremea este super, soare , cald spre deosebire de zonele mai joase, unde ceaţa nu pare a se ridica. Priveliştea de sus e super….

IMG_5422   IMG_5414

IMG_0691   IMG_0688

Luăm şi o mică gustare şi hotărâm să ne întoarcem pe alt traseu. Coborâm până ne intersectăm cu marcajul cruce albastră, urmăm pentru scurt timp marcajul care merge până la Vidolm, apoi facem dreapta pe marcaj punct albastru, care ne va duce în satul Rimetea

IMG_0704

Marcajul ne poartă prin pădure, o zonă superbă, sălbatică….la ieşirea din pădure ajungem în nişte foste livezi, semn ca ne apropiem de Rimetea.

IMG_5426

De aici marcajul urmează un drum de care, iar nu după mult timp ni se arată şi satul , o privelişte de care nu te mai saturi.

IMG_0707

Coborâm chiar în centrul satului, apoi urmăm drumul de asfalt până la Colţeşti.

Album:

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s