Trascău- Piatra Secuiului

Pagină

E dimineaţă devreme! Se anunţă a fi o zi superbă numai bună pentru o ieşire. Locaţia aleasă este Piatra Secuiului, acolo unde se spune că soarele răsare de două ori.  Tot aici am facut şi prima mea ieşire la munte…….în urmă cu 14 ani……..deci!!! 🙂 Pe la 7 se adună gaşca( Alex, Adi şi Cornel) şi pornim către Rimetea, e prima ieşire din acest an. Trecem de Cheile Aiudului…..

DSCF5847şi după câţiva kilometri………..he, he ………Rimetea. Deşi vremea e bună, început de primăvară, temperatura e cam scăzută! În sat e linişte, doar un sătean duce văcuţele la adăpat.

DSCF5854Facem ultimele ajustări la echipament şi pornim pe marcaj cruce albastră, acesta ne poartă pe uliţele satului…..

DSCF5860Cu cât urcăm mai sus cu atât priveliştea e mai frumoasă, satul…….Cetatea Trascăului de la Colţeşti…..

DSCF5866   DSCF5862Sângele începe să ne ” fiarbă” în vene, urcarea este destul de solicitantă. DSCF5883Pe stanci……tot felul de ” desene”, ba steagul Spaniei, ba cel al Ungariei, sincer îmi pare rău că nu am avut nişte vopsea la mine 😀 Apar şi primele semne ale primăverii, nişte flori!

DSCF5891   DSCF5897Ajunşi aproape de şaua dintre Colţii Trascpului şi Piatra Secuiului, suntem întâmpinaţi de un vânt destul de tăios. Ajunşi în şa o luăm la stânga către Colţii Trascăului…..vreo 15 minute de mers lejer. Pe drum …..hoppaaaaa, primii ghiocei văzuţi în natură anul acesta!

DSCF5916De sus priveliştea e superbă…….

DSCF5912   DSCF5911Facem câteva poze şi pornim către Piatra Secuiului, ajungem din nou în şa, unde se află o troiţă şi cum e ” normal” la noi, e plină de scrijelituri. Aici facem o scurtă pauză de masă…..şi de poze 😀

DSCF5918Pornim la drum şi din noua „desene” pe stânci…..

DSCF5923Asta nu e tot, surpriza cea mare ne aşteaptă sus, cele 2 borne de beton sunt vopsite în drapelul Ungariei!!! Oare am trecut frontiera şi nu ştim noi? Nu stau prea mult pe gânduri şi „rectific” situaţia, aşa cum pot…….:D

DSCF5931

Aici nu zăbovim prea mult din cauza vântului care suflă destul de tare. Urmăm marcajul care ne coboară către o vale, de fapt facem un ocol al Pietrei Secuiului. Aici jos e mai bine, vant puţin……..

DSCF5955   DSCF5951Traseul ne poartă pe un drum de care către satul Colţeşti, priveliştea e minunată, lăsăm pozele să vorbească…..

DSCF5972 DSCF5959 DSCF5968Din Colţeşti mai avem cam 3 kilometri până la maşină, kilometri pe care îi parcurgem destul de repede…….

DSCF5977   DSCF5976Cum e ” normal”, Adi se oferă să ne facă cinste……… 😀 Aşa am petrecut o zi superbă de martie în unul din cele mai frumoase locuri din România.

PS: M-am ales cu o răceala de toată frumuseţea 😀

Album:

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s