Rezervaţia geo-botanică Scăriţa-Belioara

Pagină

Auzisem multe despre acest loc. Iată vine şi momentul să mergem acolo. Suntem cei 3 muşchetari(Alex, Adi şi Cornel).Pornim din Galda de Jos către Aiud, aici facem dreapta către Rimetea, Buru apoi o luăm către Poşaga de Jos, de unde vom continua pe drumul comunal către Poşaga de Sus , iar de acolo pe Valea Belioarei până la capătul nordic al satului. Lângă locul în care vom lăsa maşina un rest de panou din care nu se mai înţelege nimica, vom afla sus despre ce era vorba!Pornim de sub abruptul Scăriţa-Belioara pe traseul marcat cu punct roşu, pe un drum  la dreapta de pe valea Răstoaca.

DSCF5624   DSCF5528

La terminare drumului vom urca prin pădure, pe o vale seacă, aici marcajul este destul de rar însă poteca este destul de vizibilă.

DSCF5532   DSCF5530

Ajunşi sus , la ieşirea din pădure vom continua în faţă prin pădurea de fag pe 3 marcaje : punct roşu, triunghi roşu şi triunghi albastru.

DSCF5539

Traseul urcă accentuat prin pădurea de fag, după care în partea dreapta ni se deschide o panoramă deosebită, un punct de belvedere pe un colţ de stâncă.

DSCF5543

De aici traseul devine mai domol şi facem trecerea de la pădurea de fag la cea de conifere, ajunşi în pădurea de conifere ne aşteaptă o surpriză………..copaci peste copaci, crengi, după vreo oră de trecut peste şi pe sub copacii căzuţi găsim din nou cărarea şi panoul care ne indică intrarea în rezervaţie.

DSCF5556   DSCF5557

La ieşire din pădure priveliştea este impresionantă…

DSCF5567   DSCF5571

Continuăm pe potecă având în stânga abruptul Scăriţa şi dăm de un alt panou….acum ne dăm seama ce era pe panoul de jos……Trasee turistice temporar închise!!!

DSCF5579

Ajungem în Şesul Craiului, un platou situat la 1350m. altitudine, de aici vedem Muntele Mare şi căsuţele de vacanţă din staţiunea Muntele Băişorii. Ne intersectăm cu traseul cruce albastră care vine din staţiune, îl urmăm pentru scurt timp şi probabil din cauza zăpezii ratăm intersectarea cu traseul cruce roşie, cel pe care vrem să coborâm. Coborâm printr-o pădure, apoi trecem o coamă de deal şi vedem nişte sălaşe. Tot aici întâlnim şi 2 turişti cu un câine, schimbăm o vorbă cu ei şi coborâm spre stânga către pădure pe traseul curce roşie, pe care în sfârşit l-am găsit!!!

DSCF5596

În pădure facem o pauză de masă, apoi continuăm pe traseul care coboară destul de accentuat, trecem o fâşie de stâncă, cu mare atenţie, apoi din nou în pădure……

Ieşim din pădure, traversăm o fâneaţă……..

DSCF5611   DSCF5610                                                  …mai aruncăm o privire la abruptul stâncos…..

DSCF5608…sărim un gard de lemn şi ajungem la o poartă.

DSCF5616

După ce trecem de aceasta în câteva minute ajungem la maşină. Pe drum facem câteva poze la Mănăstirea ” Adormire Maicii Domnului” şi continuăm către casă!

DSCF5631   DSCF5625

Album:

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s