ÎNTREGALDE – TECŞEŞTI

Pagină

Cum se termină anul, nu putem sta în casă  şi în ultima duminică a lunii decembrie facem o tură scurtă. Traseul ales este Galda de Jos- Roica-Cheile  Întregalde- Munţii Cetii- Tecşeşti- Roica.

Pornim din Galda de Jos( Alex şi Cornel) către Roica, la Roica vrem să lăsăm maşina. De acolo vom continua pe jos. Drumul este destul de bun până la Poiana Gălzii, de acolo se circulă în codiţii de iarnă.

Ajunşi la Roica parcăm maşina şi pornim spre Cheile Întregalde, spre norocul nostru suntem luaţi la „ocazie” de vecinu’ care ne duce cu jeep-ul său până în chei. De aici vom urma marcajul triunghi roşu. Traseul urcă pe deasupra Cheilor Întregalde…….o urcare destul de lungă, de menţionat faptul că marcajul este destul de rar!

DSCF5738

Marcajul ne poartă printr-o pădurice, după care traversăm o fâneaţă, ajungem la o şură apoi intrăm din nou în pădure.

DSCF5736   DSCF5743

La ieşirea din pădure peisajul este superb, Piatra Cetii se vede în depărtare.

DSCF5754

Urmăm marcajul care ne duce pe platoul carstic al Munţilor Cetii, ciuruit de doline, unde relieful pare haotic, necesită o atenţie deosebită, marcajul fiind destul de rar întâlnit iar din cauza zăpezii este greu vizibil! Ajungem la un drum de care, drum pe care îl vom urma, apoi marcajul de coboară într-oţa de deasupra satului Tecşeşti.

DSCF5760

De pe drum priveliştea asupra satului este superbă, se văd chiar şi Colţii Trascăului!

DSCF5763   DSCF5765

Coborâm şi ne intersectăm cu marcajul cruce galbenă pe care îl vom urma în continuare, marcajul triunghi roşu urcă pe Piatra Cetii după care coboară către satul Cetea prin Cheile Cetii(Băile Romane).

DSCF5770

Continuăm pe marcajul curce galbenă, intrăm în pădure unde din păcate în ultima vreme „bărbierii” de păduri şi-au făcut apariţia, chiar şi pomul pe care era marcajul turistic a fost tăiat!

DSCF5776

Coborâm pe Pârâul Cailor aproape 1 oră până ajungem la drum, apoi facem dreapta şi în 15 minute suntem la Roica, ne urcăm în maşină şi pornim către casă.

Album:

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s