Galda de Jos- Ighiu- Ighiel- Iezerul Ighiel- Platoul Carstic Ciumerna- Necrileşti – Întregalde – Galda de Jos

Pagină

Deşi vremea nu ţine cu noi( Alex, Adi, Florin , Santiago) pornim către Iezerul Ighiel. După primii 9-10 km. pedalaţi pe drumul dintre Galda de Jos şi Ighiu ( Drumul vinului), la Ighiu facem dreapta. Trecând de centrul satului Ighiu ajungem la o intersecţie, la dreapta drumul ne duce în satul Ţelna, noi vom face stânga către satul Ighiel. Până în Ighiel şi o parte din el, drumul este asfaltat, apoi se continuă pe un drum pietruit. La ieşirea din sat vom urma marcajul cruce albastră care ne duce până la Iezerul Ighiel. Drumul ne poarta prin pădure, panta fiind destul de lină.

IMG_5510   IMG_5505

Aici într-un loc cu curbe destul de periculoase un ” norocos”  a plonjat cu maşina în apă 😀

IMG_5509

La ieşire din zona împădurită drumul parcurge nişte porţiuni mai drepte, tot aici ” răsar „şi primele cabane. Înainte de a ajunge la cea mai grea porţiune a drumului, serpentinele, ploaia ne obligă să ne retragem într-o cabană aflată în construcţie. După câteva zeci de minute ploaia dă semne de oprire şi pornim în forţă către Iezer! Trecem de serpentine şi iată-ne în sfârşit în această oază de relaxare.

IMG_5519

Iezerul Ighiel se află în partea estică a Trascăului, în locul de formare a văii Ighielului. Iezerul este un lac de baraj natural, fiind cel mai mare iezer carstic din ţară cu a adâncime de 9m. şi o suprafaţă de 4,2 hectare.

IMG_5521

Lacul s-a format prin acumularea apei într-o albie de calcare creată prin prăbuşirea de versanţi. Este înconjurat de culmi de până la 1200m. devenind o adevărata oază de relaxare în mijlocul pădurii.

După ce facem câteva poze, la propunerea mea pornim către Platoul Carstic Ciumerna. Mergem pe drum până la coada lacului pe traseul cruce albastră şi cruce galbenă care vine de la Ampoiţa, apoi urcăm abrupt prin pădure. Începe o ploaie torenţială ceea ce face înaintarea şi mai grea dar vorba aia : ” Viaţa începe în afara zonei tale de confort”. După ” calvarul” îndurat ajungem pe Platoul Carstic Ciumerna. Spre surpriza noastră aici e soare!!! Fecam o pauză de masă şi de uscare, ceva poze……

IMG_5548   IMG_5527

IMG_5541

Aici vom face dreapta pe marcajul cruce galbenă care ne poartă pe platou pe lângă nişte saivane şi ne coboară în satul Necrileşti.

IMG_5560   IMG_5557

Marcajul ne coboară în sat langă un magazin, bem un suc, mâncăm o napolitană şi pornim în viteză către Galda, doar drumul merge în jos 😀

Album:

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s