Cabana Râmeţ- Brădeşti- Cheile Râmeţului

Pagină

Deşi la meteo se anunţa ploaie, asta nu ne opreşte şi dăm o tura în zona Râmeţ. Traseul ales este Cabana Râmeţ- Valea Uzei- Brădeşti- Cheia- Cheile Râmeţului- Cabana Râmeţ. Ajunşi( Alex şi Cornel) la cabana Râmeţ parcăm maşina în faţa acesteia şi pornim către drumul care merge cătrea satul Brădeşti. Ca să ajungem la acesta urcăm pe Valea Uzei pe marcaj bandă roşie, marcaj detul de rar.

IMG_0657Trecem pe langă nişte case şi după o oră bună de urcat ajungem la drumul către Brădeşti.

IMG_0659De aici vom face stânga………vreo 6-7 km până în Brădeşti, iar norii de ploaia de deasupra Cheilor Râmeţului par cam ameninţători. Nu trece mult timp şi începe poaia, norocul nostru cu o staţie de autobus unde ne retragem, mancăm un măr, mai consultăm harta ……….luăm pelerinele pe noi şi pornim la drum.

IMG_0660Drumul şerpuieşte pe culmile Trascăului apoi intrăm într-o pădure iar după ce coborâm nişte”serpentine” ajungem în Brădeşti.

IMG_0663Eu unul mă distrez de minune pe seama lui Cornel, care cu pelerina lui arată exact ca un veterinar venit să vaccineze vitele 😀

IMG_0664De aici vom face stânga pe Valea Brădeştilor şi vom urma marcajul cruce albastră. Acesta ne poartă prin pădure…….aici găsim şi o peşteră la care o să revenim cu altă ocazie. Vremea pare să fie tot mai rea, mărim pasul şi ajungem în Cheia. De aici vom traversa Cheile Râmeţului pe Brâna caprelor, traseu nerecomandat pe vreme rea!

IMG_0666Traseul ne solicită destul de mult, mai ales că stânca este foarte alunecoasă, însă trecem cu bine şi coborâm aproape de capătul cheilor. De aici mai avem vreo 3-4 km până la maşină , unde odată ajunşi lăsăm rucsacurile şi intrăm la cabană să bem o ciocolată caldă!

Album:

Reclame

Un gând despre &8222;Cabana Râmeţ- Brădeşti- Cheile Râmeţului&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s